Bijbeltekst van vandaag

Bijbeltekst van vandaag
Uit: DagelijksWoord.nl
 
Kerstmaaltijd 23 December in de Roeping

Kerstmaaltijd 23 December in de Roeping
Ook dit jaar willen we als Hervormde gemeente, weer een kerstmaaltijd organiseren voor alleenstaanden. Daarvoor willen wij u van harte uitnodigen. Het gaat dus om mensen die alleen zijn, maar ook als u iemand kent of weet die alleen is: Een familielid, buur, kennis enzovoort.. Vraag hem of haar mee en kom samen. Van harte welkom!

De maaltijd zal plaatsvinden op zaterdag 23 december 2023 in het gebouw de Roeping achter de hervormde kerk. Inloop vanaf 17:00, koffie en thee en we gaan ongeveer op 18:00 uur eten. U zult dan gegarandeerd weer wat oude bekenden ontmoeten! We hopen ook dat de vrijwilligers die eerder mee hebben geholpen nu ook weer van de partij kunnen zijn. Laat het even horen.

Omdat we graag willen weten voor hoeveel mensen wij moeten koken, moet u zich wel opgeven. Graag uiterlijk 19 December a.s. bij Andre en Thera Visser; tel. 06-52166062, 06-15218632 of via de mail: avisser@online.nl  
Heeft u vervoer nodig?  Dat kunt u dan gelijk even vragen.
 
 
18 december Volkskerstzang Vinkeveen 18 december Volkskerstzang Vinkeveen
Op D.V. maandagavond 18 december wordt voor en door inwoners van Vinkeveen en omstreken een Volkskerstzang gehouden in de RK-kerk in Vinkeveen. De organisatie van deze avond ligt in handen van de Hervormde Gemeente Vinkeveen, de Protestantse Gemeente Morgenster en R.K. Geloofsgemeenschap Heilig Hart van Jezus. Brassband Concordia, een gelegenheidskoor van ca. 80 Rondeveners en een projectkinderkoor van ca. 50 kinderen zullen deze avond zorgen voor muzikale ondersteuning bij het zingen van diverse kerstliederen. Ds. C.J. Barth zal een korte meditatie verzorgen.
Al met al een prachtige gelegenheid om gezamenlijk de geboorte van Christus te vieren. De kerkdeuren zijn die avond vanaf 19:00 uur open, het programma begint om 19:30 uur en duurt tot ca. 20:45. Toegang is gratis, bij de uitgang wordt gecollecteerd voor de Voedselbank de Ronde Venen.  Iedereen van harte welkom, komt allen en vooral SAMEN!
 
 
Doorsturen van berichten

Doorsturen van berichten
Misschien is dit helemaal nieuw voor u maar het is alweer een tijdje mogelijk om berichten en/of informatie door te sturen naar iemand anders. Onderaan een gekozen bladzijde (behalve de startbladzijde) vindt u een tekstbalkje met daarin het logo van (eX)Twitter, Linked In, Facebook of gewoon e-mail. Klikt u daarop dan komt er een link naar de door u geopende bladzij op de betreffende media. Zo kunt u bijvoorbeeld de agenda,een liturgie of het kerkblad doorsturen naar iemand anders. Of de inhoud van een bepaald stukje doorgeven. Handig!
 
Blog: Vooruitzien

Blog: Vooruitzien
lees meer »
 
Noodhulp aan Israël

Noodhulp aan Israël
Oproep van Christenen voor Israël!
Vanwege de ernstige situatie daar vragen zij ons om naast onze gebeden hiervoor, ook de noodvragen te helpen ondersteunen met onze bijdrage. Deze kan worden overgemaakt op rekening NL38 ABNA 0529 310 252 tnv. Christenen voor Israel te Nijkerk. Online doneren kan ook via cvi.nl/noodhulp.
Wilt u ook op de hoogte worden gehouden, dan kunt u op cvi.nl/actueel (klik HIER) de gebeurtenissen via liveblogs volgen.

Alvast hartelijk dank.
 
Zendingsbrieven

Zendingsbrieven
Klik Hier om naar de laatste zendingsbrieven te gaan.(November 2023) Nieuws onder andere uit Indonesië, Kenia, Malawi en uiteraard ook weer van eigen bodem. Elk kwartaal hopen we met wat informatie te komen. Mooie berichten allemaal!
 
Open kerk

Open kerk
Elke week is de kerk open op vrijdagmorgen van 10.00 uur – 12.00 uur voor bezinning, gesprek, gebed of een korte bezichtiging. Iedereen mag binnenlopen, in de kerk rondkijken of zitten om een moment stil te zijn, naar muziek te luisteren, na te denken en/of te bidden.
Heel hartelijk welkom!
 
 
‘Kom Koffie’ – in Wilnis Dorp

‘Kom Koffie’ – in Wilnis Dorp
Iedereen die al eens op bezoek is geweest komt wel weer een keer terug. Maar natuurlijk bent u ook welkom als u nog nooit op deze gezellige bijeenkomsten was geweest! Ook als u geen (vaste) kerkganger bent staat de deur wijd voor u open. Het komt voor dat mensen die elkaar in geen jaren meer hebben gezien hier zomaar weer elkaar tegenkomen. Maar ook weer nieuwe kennissen opdoen! Tevens blijven we zoveel mogelijk geopend in de vakantie periode. Wel zo fijn als er velen afreizen naar elders en het stil in het dorp is geworden.

Meer weten? klik op de knop hier onder.


 
lees meer »
 
Mededeling vertrouwenscommissie

Veilige Gemeente
Mededeling vertrouwenscommissie
Hierbij willen u/jou informeren over de instelling van een vertrouwenscommissie m.i.v. 2023.. In ons beleidsplan 2022-2025 is dit als één van de beleidsvoornemens (paragraaf 2.4) genoemd  met als uitganspunt dat we “Veilige Gemeente” willen zijn. We kunnen dankbaar melden dat er inmiddels  een vertrouwenscommissie is gevormd. De leden zijn Bea Vonk Noordegraaf (06#20278875) en Chris van Kreuningen (06#83528888) U/jij kunt hen ook benaderen via een apart emailadres en dat is vertrouwenspersoon@hervormdwilnis.nl

Bericht over vertrouwenspersonen vanuit de classis Utrecht
In het kader van veilige kerk zijn vertrouwenspersonen in vele gemeenten aangesteld. Sinds mei 2023 zijn er ook classicale vertrouwenspersonen aangesteld. Dit hebben we gedaan om kleine gemeenten te ontzorgen. Zij zijn niet altijd in staat mensen te vinden met de nodige nabijheid en afstand om als vertrouwenspersoon te kunnen functioneren. Maar ook voor gemeeneten die wel een eigen vertrouwenspersoon hebben, kan het goed zijn te verwijzen naar de classicale vertrouwenspersonen. Soms is in gevallen van misbruik een eigen vertrouwenspersoon toch te dichtbij.

In elke gemeente zijn slachtoffers van geweld, misbruik of onveilige machtsituaties, in hun thuissituatie of zelfs in de kerk. Daar willen en mogen we niet voor wegkijken!

In de classis Utrecht zijn Ploni Robbers, Elzeline Strijker, Arnoud Looijen en ds. Kees Visser bereid gevonden als vertrouwenspersoon voor de classis op te treden. Hun e-mailadressen mag u verspreiden.

ploni.robbers@classisutrecht.nl
arnoud.looijen@classisutrecht.nl
elzeline.strijker@classisutrecht.nl
kees.visser@classisutrecht.nl

Zie ook de website van de classis Utrecht https://classis-utrecht.protestantsekerk.nl/vertrouwenspersonen/

 
lees meer »
 
Beleidsplan 2022-2025 Beleidsplan 2022-2025
Als u nog wat naslagwerk wilde hebben over onze gemeente, dan kunt u zich hiermee een heel stuk verder in verdiepen. Hier klikken om het in te kunnen zien. (pdf)
 
Beleidsplan Diaconie 2023-2027

Beleidsplan Diaconie 2023-2027
Er is een nieuw beleidsplan van onze Diaconie uitgedacht en opgesteld onder het motto: Dienen, delen en doen. klik Hier om dit te kunnen lezen
 
Jaarverslag Umoja

Jaarverslag Umoja
Klik Hier om het jaarverslag van de taakgroep Umoja te kunnen lezen.
 
Whatsappgroep gemeente-info

Whatsappgroep gemeente-info

Tijdens een overleg tussen de EC en de CZWD kwam het onderwerp communicatie ter sprake; het doorgeven aan elkaar van informatie en het bereiken van jongere gemeenteleden. Er is toen geopperd een WhatsApp groep op te richten voor mensen die ingeschreven zijn als lid van onze gemeente met als doel belangrijke berichten op een snelle en eenvoudige manier te delen. De appgroep is nu al even actief. Meer weten? Klik Hier voor verdere info of om je meteen aan te melden.

 
Eerst Dit!

Eerst Dit!
Wat is Eerst Dit? Eerst Dit is een dagelijkse Bijbelpodcast van de EO en de IZB voor thuis of onderweg. Elke werkdag (om 06:00) hoor je een bijbellezing met korte overdenking van ca. 7 minuten. En in het weekend een langere overdenking. Deze App kan je helpen met het groeien van je Geloof en het volgen van Jezus in deze hectische tijd. Klik Hier om de app te downloaden (android)
 
Nieuws van de bieb

Nieuws van de bieb
Wist u dat de bieb ‘gewoon’ open is? Kom eens langs om rond te kijken in de boekenkasten met boeken voor jong en oud. Voor elk is er wel een leuk boek te vinden.
Het leengeld bedraagt maar € 0,30 per boek per week. De bieb is elke vrijdagmiddag geopend van 14.30 tot 16.30 uur. Ook hebben we nieuwe kaarten (dubbele, blanco, met of zonder tekst) aangeschaft. Deze kaarten kosten € 0,50 per stuk. Vanaf 22 oktober kunt u ook voor uw kerst- en condoleancekaarten (en postzegels) bij ons terecht. Kom eens vrijblijvend kijken!
 
 
Mathare Nieuws-app

Mathare Nieuws-app
Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit Mathare Kenia? Meldt u dan aan voor de Mathare-WhatsAppgroep. Bel of stuur een appje naar Mariska van Eijk (06-23017002) of Annet Meijers (06-51291036)
 
We horen het graag.
 
Met vriendelijke groet,
 Mariska van Eijk
 
 
Privacy statement (AVG) Privacy statement (AVG)
In September 2020 is er door de kerkenraad een nieuwe privcacy verklaring opgesteld. Klik Hier als u deze wilt inzien. Er zijn een aantal zaken aangepast o.a. in verband met de geplaatste camera bewaking.
 

 
 
Stukjes over het Coronavirus Stukjes over het Coronavirus
Lees ook onder het kopje "Nieuws/Over geloof gesproken" een aantal stukjes over het coronavirus, waaronder ook artikelen uit de waarheidsvriend
 
Een Bijbel! Maar welke dan? Een Bijbel! Maar welke dan?
Over de hele wereld zijn er miljoenen mensen die de Bijbel lezen. Ze beginnen en eindigen de dag met een stukje lezen uit de Bijbel. Dat lukt niet altijd, als je eerlijk bent. Gelukkig zijn er handige hulpmiddelen voor. Een Bijbel-App onder andere. Daar kun je niet alleen een Bijbel gaan lezen maar ook een dagelijkse tekst toegestuurd krijgen. (Dat is dan eindelijk een voordeel als je maar niet van je mobieltje kunt afblijven..) Maar, zult u zeggen: "Welke Bijbel app is dan voor mij het meest geschikt?" Klik HIER dan voor een overzicht. Het kan zijn dat de keuze nu nog wat moeilijker is geworden, maar je kunt een app openen om te zien wat er allemaal in zit en bij enkele deelt men ook gebruikservaringen. 
 
Commissie voor Zending en Werelddiaconaat (CZWD) Commissie voor Zending en Werelddiaconaat (CZWD)
Zending is onlosmakelijk verbonden aan het gemeente zijn. Zo was het vanaf het begin van de christelijke kerk in Handelingen en zo is het nog steeds. Door betrokken te zijn bij het zendingswerk ontvang je ook iets: bemoediging dat Gods werk op deze wereld doorgaat op zoveel verschillende plaatsen en onder zoveel verschillende culturen. En we kunnen ook veel leren van broeders en zusters in de wereldwijde kerk!
Als "orgaan van bijstand van de kerkenraad" is het de taak van de Commissie voor Zending en Werelddiaconaat (CZWD) om met en namens de gemeente steeds weer met zending bezig te zijn.
Onze gemeente is verbonden aan het zendingswerk van de GZB, een kerkelijke zendingsorganisatie die namens en samen met gemeenten (binnen de PKN) zendingswerkers uitzendt en contacten met buitenlandse kerken en partners onderhoudt.
U kunt de informatie (Blogs) over het wel en wee van de zendingsactiviteiten lezen via een link aan aan de rechterkant van de website. Er worden ook regelmatig nieuwsbrieven verspreid, deze staan onder het kopje "Nieuws"
en dan verder onder Nieuws en Zendingsbrieven.
 
 
Uitzending kerkdiensten via internet. Uitzending kerkdiensten via internet.
Onze kerkdiensten worden niet alleen via deze website, maar ook door  www.kerkdienstgemist.nl uitgezonden. Via kerkdienst gemist is de mogelijkheid aanwezig om via tablet of een smartphone mee te kunnen luisteren. Wel moet dan nog de nodige app worden gedownload. ( via Appstore of Google play) Op termijn willen we hier u als luisteraar tevens de mogelijkheid geven dat u via de website ons financieel kunt ondersteunen, dus als het ware een digitale collecte.
Tot die tijd hopen wij dat u als u via internet meeluistert, uw bijdrage hetzij later in de collectezak doet, of dit overmaakt naar één van de bankrekeningen van onze gemeente. De vaste kerkradio luisteraars hebben een busje staan dat elk kwartaal door de diakenen geleegd wordt.
De opbrengst van deze busjes gaat naar de Kerkrentmeesters ( instandhouding gemeentewerk en erediensten) die hiermee een deel van de kosten van de kerkradio kunnen betalen.

De kerkrentmeesters.
Deze website snel vinden? klik Hier voor een directe koppeling
 
Christelijke links Christelijke links
Bent u of jij op zoek naar meer inhoud? op de pagina "Links met een C" staan een groot aantal christelijke websites vermeld. (of..klik Hier) Hier is heel wat meer te vinden, van levensbeschouwend, Bijbel onderzoek, tot aan vakanties toe.
Verder is er ook nog een pagina "Over geloof gesproken" met links naar diverse getuigenissen,ervaringen en pittige vraagstellingen over het Christelijk geloof. Weet je er zelf ook een? We horen het graag.
 
Info Diaconaal platform Ronde Venen Info Diaconaal platform Ronde Venen
Het Diaconaal Platform De Ronde Venen is een platform waar alle kerken in De Ronde Venen bij zijn aangesloten. Wij bieden hulp aan mensen die geen helper hebben en zijn daarvoor een samenwerking aangegaan met de servicepunten in de Ronde Venen, De Voedselbank  en met de NPV. Uit de praktijk blijkt dat vele mensen in de Ronde Venen de organisatie ’t Servicepunt en de NPV niet kennen. Vandaar dat wij dit bericht schrijven naar alle kerken om alle kerkleden te informeren watte doen als zij mensen tegenkomen die in armoede leven.
Klik Hier voor meer informatie over het Diaconaal platform de Ronde Venen (Dat is de website)