Aanmelden kerkdiensten Aanmelden kerkdiensten
Langs deze weg willen we u als kerkenraad informeren over de wijze van aanmelden voor kerkdiensten.
De afgelopen periode zijn gemeenteleden telefonisch door de wijkouderlingen uitgenodigd om een kerkdienst te bezoeken. Dit betekende voor de wijkouderlingen en voor de scriba veel extra werk. Nu het bezoeken van een kerkdienst voorlopig nog beperkt mogelijk zal zijn, hebben we de huidige wijze van aanmelden geëvalueerd en ons verdiept in andere manieren van aanmelden. Er is gekozen om gebruik te maken van het aanmeldsysteem van kerktijd.nl. Dit systeem verdeelt op eerlijke wijze de beschikbare plekken over de gemeenteleden die zich hiervoor aanmelden. Diverse kerkelijke gemeenten maken naar tevredenheid gebruik van deze wijze van aanmelden. Op de website van kerktijd.nl kunt u meer lezen over dit systeem.

U meldt zich door middel van uw mailadres en een wachtwoord. We willen u er op wijzen dat wanneer u een gezin heeft, u zich met één mailadres aanmeldt.
Bij het aanmelden geeft u aan met hoeveel personen u maximaal naar de dienst komt. Bij de aanmelding geeft u ook aan voor welke diensten u beschikbaar bent (ochtend-, middag- en/of avonddienst). Deze voorkeuren vinkt u aan. Het is altijd mogelijk de bij aanmelding ingevoerde gegevens en voorkeuren aan te passen.

Heeft u geen internet of e-mail?
Uw wijkouderling zal telefonisch contact met u opnemen wanneer u een kerkdienst kunt bezoeken. Dit blijft zoals u gewend was in de afgelopen periode.
Bent u de afgelopen periode niet uitgenodigd voor een kerkdienst, wilt u graag ook een kerkdienst bijwonen en heeft u geen internet of e-mail? Neemt u dan contact op met uw wijkouderling. U wordt dan toegevoegd in het systeem.

Het is de bedoeling dat voor de kerkdiensten vanaf medio december gemeenteleden worden uitgenodigd volgens Kerktijd.nl. Het is daarom van belang dat u zich zo spoedig mogelijk registreert. Het oude aanmeldsysteem vervalt, uw wijkouderling zal dus geen contact meer opnemen om te vragen of u wilt komen (tenzij u aangegeven heeft niet over e-mail te beschikken). Heeft u vragen over deze aanmeldmethode dan verwijzen we u naar onze website of ouderling Theo Herngreen (06-11596895).
Hoe werkt het nieuwe aanmeldsysteem?
De uitnodiging voor een kerkdienst wordt op maandagavond verstuurd voor de eerstvolgende dienst. Als u door het systeem geselecteerd wordt krijgt u per mail een uitnodiging. In de mail vindt u twee knoppen: “Ik kom wel” of “Ik kom niet”. Door op de knop “Ik kom wel” te klikken laat u ons weten of u van plan bent om naar de dienst te komen. Het is ook mogelijk om dat moment het aantal kerkbezoekers nog aan te passen. U kunt het aantal alleen verlagen ten opzichte van het aantal dat u heeft aangegeven bij uw aanmelding.
Indien u heeft aangegeven dat u naar de dienst komt, is het overigens nog mogelijk om uw keuze later aan te passen. U kunt dan nogmaals op de knop in de uitnodigingsmail klikken. Het is alleen mogelijk om u af te melden of het aantal kerkbezoekers te verlagen.

Het is belangrijk uw mail in de gaten te houden, u heeft namelijk 48 uur de tijd om te reageren. Als u niet reageert gaat/gaan de beschikbare plek(ken) naar de volgende op de lijst. Dit om te zorgen dat de kerk maximaal bezet is. Het is niet mogelijk een afmelding ongedaan te maken, iemand anders is immers uitgenodigd voor die plaats(en). Dat betekent dat er ook gemeenteleden op andere dagen dan maandag uitgenodigd worden, nadat een eerste uitnodiging bijvoorbeeld niet geaccepteerd is.

We hopen op deze wijze een eerlijk systeem te introduceren waarbij zoveel mogelijk mensen de gelegenheid krijgen de diensten te bezoeken, maar waarin het ook mogelijk is rekening te houden met persoonlijke wensen.