UMOJA werkgroep

UMOJA  (= SAMEN ÉÉN) is de naam van de kerkrelatie die de Hervormde Gemeente Wilnis sinds augustus 2011 heeft met de Redeemed Gospel Church (Motherchurch) van Mathare in Kenia. Deze kerk staat midden in de sloppenwijk van Mathare Valley aan de noord-oost kant van Nairobi.

Het doel van deze kerkrelatie is drieledig :
De wederzijdse bemoediging in de volharding van het geloof in het volbrachte werk van Jezus Christus en het van elkaar leren om te leven in vertrouwen op God overeenkomstig Zijn Woord.
Het ondersteunen van de Motherchurch in hun hulpverlening aan de bewoners van de krottenwijken van Mathare Valley.
Het versterken van het werelddiakonale bewustzijn van de gemeenteleden van de Hervormde Gemeente Wilnis.

De predikant van de Motherchurch van Mathare,  pastor Joel Gitahi en zijn vrouw Magdaline, hebben in 2012 en in 2016 onze gemeente bezocht. Naast toeristische uitstapjes en kennismaking met Nederland hebben zij verschillende bijbelstudie en andere kerkelijke bijeenkomsten bijgewoond. Pastor Joel heeft tijdens beide bezoeken gepreekt tijdens de zondagsdienst. Op deze wijze hebben vele gemeenteleden kunnen kennis maken met de warmte en standvastige vertrouwen in God van pastor Joel Gitahi en zijn vrouw Magdaline.

In 2013 hebben elf gemeenteleden een tegenbezoek gebracht en hebben o.a. de kerk en de sloppenwijken bezocht. Ook waren zij toen getuigen van de opening van het WILMA trainingsinstituut.  Een centrum voor beroepsopleiding dat door de Hervormde Gemeente Wilnis is gefinancierd. In 2018 zijn er een aantal gemeenteleden afgereisd naar Kenia voor een bezoek aan o.a. de gemeente van de Redeemed Gospel Church. Lees Hier hun reisverslag!
Wij zijn zeer dankbaar voor deze wederzijdse connectie en bemoediging die wij over en weer mogen ervaren.