UMOJA werkgroep

UMOJA  (= SAMEN ÉÉN) is de naam van de kerkrelatie die de Hervormde Gemeente Wilnis sinds augustus 2011 heeft met de Redeemed Gospel Church (Motherchurch) van Mathare in Kenia. Deze kerk staat midden in de sloppenwijk van Mathare Valley aan de noord-oost kant van Nairobi.

Het doel van deze kerkrelatie is drieledig :
De wederzijdse bemoediging in de volharding van het geloof in het volbrachte werk van Jezus Christus en het van elkaar leren om te leven in vertrouwen op God overeenkomstig Zijn Woord.
Het ondersteunen van de Motherchurch in hun hulpverlening aan de bewoners van de krottenwijken van Mathare Valley, via de hulporganisatie TEAR.
Het versterken van het werelddiakonale bewustzijn van de gemeenteleden van de Hervormde Gemeente Wilnis.In het uitwerken en realiseren van deze doelstellingen worden kerkenraad en diaconie ondersteund door de UMOJA Taakgroep bestaande uit : Jantine Meijers, Koos Bos, Mariska van Eijk, Matty Nagel, Nico Strubbe en Tonnie Meijers.

De predikant van de Motherchurch van Mathare,  pastor Joel Gitahi en zijn vrouw Magdaline, hebben in 2012 onze gemeente bezocht.
In 2013 hebben elf gemeenteleden een tegenbezoek gebracht en hebben o.a. de kerk en de sloppenwijken bezocht. Ook waren zij toen getuigen van de opening van het WILMA trainingsinstituut.  Een centrum voor beroepsopleiding dat door de Hervormde Gemeente Wilnis is gefinancierd.

In 2016 steunen we het project “Voedselvoorlichting en gaarkeuken in Mathare”

De Redeemed Gospel Church helpt moeders en hun kinderen onder de vijf jaar met een voedings- en voorlichtingsprogramma. Ondervoede kinderen krijgen extra voeding in de gaarkeukens. De moeders krijgen voorlichting over wat een kind nodig heeft. Bovendien krijgen ze kooklessen, zodat ze leren om met weinig geld toch volwaardige maaltijden klaar te maken.
Naast kooklessen krijgen de moeders ook voorlichting over andere belangrijke thema's: algemene hygiëne ,eerste hulp, het belang van borstvoeding, gezinsplanning, kinderverzorging en -opvoeding, het voorkomen van besmettelijke ziekten, en aidspreventie. Zo leren ze om in een smerige en ongezonde woonomgeving hun kinderen toch zo gezond mogelijk groot te brengen.

Voor meer informatie of vragen of aanbevelingen  m.b.t. UMOJA,  kunt u mailen of bellen   naar Nico Strubbe :  -   tel . 0297-254272

Nieuwsbrieven UMOJA

Een aantal keren per jaar verschijnen de nieuwsbrieven van UMOJA. Dit om u op de hoogte te stellen van activiteiten of nieuwtjes.

klik Hier voor de nieuwsbrief van Februari 2016
Klik Hier voor de nieuwsbrief van Mei 2016