Alpha! Alpha!

Er worden in onze gemeente 2 Alpha cursussen gehouden. Een Youth Alpha die in September van start gaat, en een Alpha voor volwassenen, die nu op 23 Januari 2018 van start is gegaan. Kijk op de links van YA en Alpha cursus voor meer informatie

 
Alpha filmpje Alpha filmpje

Klik Hier voor een kort intro filmpje over de Alpha cursus

 
Youth Alpha

Youth Alpha

Hé, jij daar!
Zit je in de 3e of 4e klas van het voortgezet onderwijs? Dan is deze activiteit echt iets voor jou! Vanaf      begint weer een nieuw seizoen van Youth Alpha.
Even in het kort wat Youth Alpha zoal inhoudt: We beginnen met een Kick-Off, een gezellige kennismakingsavond. Deze avond maak je kennis met de leiding en de andere deelnemers terwijl je heerlijk hamburgers kunt eten.
Kort daarna starten de cursusavonden, waarbij je stap voor stap kennis maakt met het christelijk geloof. We beginnen iedere avond met een
gezamenlijke maaltijd, gezellig eten en kletsen.
Vervolgens zingen we een aantal liederen, waarna iemand het thema van de avond introduceert.
In kleine (vaste) groepjes wordt over het thema doorgepraat.
Daarna is het tijd voor “ccc”: chips, cola, chillen! Ook hoort bij dit seizoen weer een weekend, waarbij we gezellige activiteiten met elkaar ondernemen en praten over het geloof.
Dus.... als je in het 3e of 4e leerjaar zit van de middelbare school, kom ook en beleef de ontdekkingstocht naar Gods zorg en liefde voor jou!
We dagen je uit om een vriend of vriendin mee te nemen!
Meer weten? zoek even contact..

Namens het Youth Alpha team: Cindy van Kreuningen,
cvankreuningen#ziggo.nl, tel. 06-83337710
 

 
Gebedsgroep YA Gebedsgroep YA

In het begin van de avond dat de jongeren hun Youth Alpha hebben bidden er mensen voor hen. Op het moment dat zij lofprijzen, bidden, het praatje houden en de gesprekken voeren, die volgen op dat praatje, bid de gebedsgroep voor hen.
We bidden voor hen en voor andere jongerenactiviteiten in de gemeente (en ook wel voor de jongeren in de gemeente waar we ons deel van weten).
Jongeren en leiding noemen ons de gebedsgroep de onderwerpen waar zij voor willen laten danken en bidden. Zij doen dit uit “eigenbelang”,
want zij hebben gemerkt dat bidden werkt; zij merkten dat er voor hen werd gebeden en vertelden daar weleens wat over.
In de week voor de YA-avond zenden wij een vraag naar de jeugdgroepen en de catecheten voor dank en voorbede en die komen dan op de
gebedslijst.
Die zenden we ook aan mensen die mee willen bidden, maar er niet bij kunnen zijn. Deze versturen we per mail aan hen die dat aan ons hebben doorgegeven.
Iedereen die mee wil bidden is van harte welkom!!
We maken niet bekend wie er komen bidden en ook voor wie we bidden is alleen bekend bij degene die de onderwerpen ontvangt. De schrijver
van de gebedsbrief is de inleider van de gebedsgroep en legt aan de aanwezige bidders de situatie uit.
In de gebedsbrief zijn personen dus ook anoniem, maar de situaties duidelijk!!!

Het gebed start om 19.30 in “De Roeping”;
De data datums staan in het schema van YA;
Voor vragen:
Corien Bos en Jan Nagel; 274264 en 288292

explore the big questions of life
 

 
Alphacursus

Alphacursus

De Alphacursus is een eenvoudige kennismaking met het christelijk geloof. In een tiental avonden worden een reeks onderwerpen behandeld, die allemaal met dit geloof te maken hebben. De sfeer is open en gezellig.
Het tempo is rustig. Er is volop gelegenheid om door te vragen.

Ben je nieuwsgierig, wil je meer weten, of misschien je kennis over het christelijk geloof opfrissen? Wat zou je bijvoorbeeld wel eens willen weten:

Wat heeft het voor zin om Jezus te kennen?
Of dat (geloven in) God nog relevant kan zijn?
Geloof, hoop, liefde, wat betekent dit tegenwoordig nog..
Waarom en waarvoor zou je eigenlijk bidden?
Is geloven niet achterhaald, wat voegt het aan mijn leven toe?

De cursus is bestemd voor (jong)volwassenen, iedereen is welkom! De cursus is gratis en vrijblijvend. Elke avond is gevuld met een bepaald thema.
Bij een kop koffie of thee en wat lekkers praten we de onderwerpen met elkaar door. Achterover leunen is er niet bij want er passeert heel wat !

De cursus is net weer afgelopen.
Contact: A. Visser 0297-272365

lees meer »