Alpha! Alpha!
Er worden in onze gemeente 2 Alpha cursussen gehouden. Een Youth Alpha die in September van start gaat, en een Alpha voor volwassenen, die nu DV. op 15 Januari 2019 van start  zal gaan. Kijk op de eventuele links van YA en Alpha cursus voor meer informatie

Alpha filmpje Alpha filmpje
Klik Hier voor een kort intro filmpje over de Alpha cursus

Youth Alpha

Hé, jij daar!
Zit je in de 3e of 4e klas van het voortgezet onderwijs? Dan is deze activiteit echt iets voor jou! Vanaf      begint weer een nieuw seizoen van Youth Alpha.
Even in het kort wat Youth Alpha zoal inhoudt: We beginnen met een Kick-Off, een gezellige kennismakingsavond. Deze avond maak je kennis met de leiding en de andere deelnemers terwijl je heerlijk hamburgers kunt eten.
Kort daarna starten de cursusavonden, waarbij je stap voor stap kennis maakt met het christelijk geloof. We beginnen iedere avond met een
gezamenlijke maaltijd, gezellig eten en kletsen.
Vervolgens zingen we een aantal liederen, waarna iemand het thema van de avond introduceert.
In kleine (vaste) groepjes wordt over het thema doorgepraat.
Daarna is het tijd voor “ccc”: chips, cola, chillen! Ook hoort bij dit seizoen weer een weekend, waarbij we gezellige activiteiten met elkaar ondernemen en praten over het geloof.
Dus.... als je in het 3e of 4e leerjaar zit van de middelbare school, kom ook en beleef de ontdekkingstocht naar Gods zorg en liefde voor jou!
We dagen je uit om een vriend of vriendin mee te nemen!
Meer weten? zoek even contact..

Namens het Youth Alpha team: Cindy van Kreuningen,
cvankreuningen#ziggo.nl, tel. 06-83337710

Gebedsgroep YA Gebedsgroep YA
In het begin van de avond dat de jongeren hun Youth Alpha hebben bidden er mensen voor hen. Op het moment dat zij lofprijzen, bidden, het praatje houden en de gesprekken voeren, die volgen op dat praatje, bid de gebedsgroep voor hen.
We bidden voor hen en voor andere jongerenactiviteiten in de gemeente (en ook wel voor de jongeren in de gemeente waar we ons deel van weten).
Jongeren en leiding noemen ons de gebedsgroep de onderwerpen waar zij voor willen laten danken en bidden. Zij doen dit uit “eigenbelang”,
want zij hebben gemerkt dat bidden werkt; zij merkten dat er voor hen werd gebeden en vertelden daar weleens wat over.
In de week voor de YA-avond zenden wij een vraag naar de jeugdgroepen en de catecheten voor dank en voorbede en die komen dan op de
gebedslijst.
Die zenden we ook aan mensen die mee willen bidden, maar er niet bij kunnen zijn. Deze versturen we per mail aan hen die dat aan ons hebben doorgegeven.
Iedereen die mee wil bidden is van harte welkom!!
We maken niet bekend wie er komen bidden en ook voor wie we bidden is alleen bekend bij degene die de onderwerpen ontvangt. De schrijver
van de gebedsbrief is de inleider van de gebedsgroep en legt aan de aanwezige bidders de situatie uit.
In de gebedsbrief zijn personen dus ook anoniem, maar de situaties duidelijk!!!

Het gebed start om 19.30 in “De Roeping”;
De data datums staan in het schema van YA;
Voor vragen:
Corien Bos en Jan Nagel; 274264 en 288292

explore the big questions of life

Alphacursus

De Alpha cursus is een eenvoudige kennismaking met het christelijk geloof. In een aantal avonden worden een reeks onderwerpen behandeld, die stuk voor stuk met het geloof te maken hebben. De sfeer is  open en gezellig. Het tempo is rustig. Er is volop gelegenheid om door te vragen. Ben je nieuwsgierig, wil je wel wat meer weten, of zou je misschien je kennis van het christelijk geloof eens willen opfrissen?

Zo maar een paar vragen die je wel eens zou kunnen stellen:

• Heeft Jezus wel echt bestaan?
  • Is (geloven in) God nog relevant vandaag?
  • Geloof, hoop, liefde, wat betekent dit nog?
  • Waarom zou je eigenlijk nog moeten bidden?
  • Is Het geloof niet achterhaald, wat voegt het toe?
En zo kun je er nog veel meer stellen. Op veel van je vragen kunnen we antwoorden zoeken en vinden vanuit de Bijbel. Wil je het wel en ga je er voor? Dan maak je ons net zo enthousiast. We helpen je graag bij jouw zoektocht.

De cursus is bestemd voor volwassenen, iedereen is welkom! De cursus is gratis en vrijblijvend. Elke avond is gevuld met een bepaald thema. Bij een kop koffie of thee en wat lekkers er bij praten we de onderwerpen met elkaar door. Achterover leunen is er niet zo bij, want er komt heel wat langs!  We proberen helder bij jou te krijgen wat Jezus deed, en nog steeds doet. Je moet er dan natuurlijk wel voor open staan.

De eerste avond vindt plaats, zoals het er nu naar uitziet, op 15 Januari 2019 In het gebouw de roeping, Kerkstraat 12 (achter de Hervormde kerk) in Wilnis. Je kunt eerst rustig thuis eten want we beginnen om half acht. Kom je ook? Of.. Durf je misschien niet alleen te komen? Neem dan gewoon iemand mee..

Wil je eerst wat meer weten over deze cursus?
Kijk op: www.alpha-cursus.nl, of op Facebook.
Of mail even:

Hartelijke groet namens het Alha team;
Andre en Thera Visser
Ab Smit