Stukjes om over na te denken Stukjes om over na te denken
Zo nu en dan worden hier kleine stukjes ter overdenking geplaatst. Uit het kerkblad of uit een blog, of zo maar wat uit de losse hand naar aanleiding van een gebeurtenis ergens in Nederland of nog veel verder.. Door deze stukjes heen gaat het over God, die op de een of andere wijze altijd ergens aanwezig is en met Zijn eeuwige werk bezig is. Soms mogen we er een glimp van zien en ervaren. Dank Hem er voor!
lees meer »
 
Een bericht uit Lombardije Een bericht uit Lombardije
lees meer »
 
Een brief uit Wuhan Een brief uit Wuhan
lees meer »
 
Een unieke "kerkdienst" Een unieke "kerkdienst"
Kent u deze manier van kerkdienst houden al? Er is in China een kerk die door alle onderdrukkingen en belemmeringen van het vrje woord een nieuwe methode heeft bedacht. Ze ontmoeten elkaar in een park in de stad, en de voorganger wandelt rond. Terwijl hij wandelt, preekt hij in een microfoontje. Door het hele park heen wandelen mensen met koptelefoons op die naar de preek luisteren. Ze hebben geen samenkomst. Ze zijn gewoon allemaal in hetzelfde park, terwijl ze luisteren naar iemand die in zijn microfoon spreekt. Zo kunnen ze, ondanks vervolgingen en dreiging van zware straffen toch nog een dienst meemaken. Ziet u ons als gemeente zo al in het park rondlopen? Bidt voor onze broeders en zusters in dit land, waar het volk ook nog eens zwaar te lijden heeft onder de uitbraak van het Coronavirus.
 
 
Zingen breekt de macht van de Satan Zingen breekt de macht van de Satan
 

Drie uur lang stond een man in de Braziliaanse stad Patos de Minas op de vensterrand van zijn woning, om zich naar beneden te storten. Naar mensen die met hem probeerden te communiceren, luisterde hij niet. Pas toen omstanders lofliederen gingen zingen, bedacht de man zich.

De man was tegen zes uur ’s avonds uit het raam van zijn woning geklommen was, om naar beneden te springen. Drie uur lang stond hij daar en dreigde een einde aan zijn leven te maken. Volgens de brandweer leed de man aan schizofrenie en dacht hij dat hij achtervolgd werd.

Evenbeeld van God

Omstanders die op het tumult van de brandweer afkwamen, verzamelden zich onderaan het gebouw. Om de man over te halen weer terug zijn woning in te gaan, zetten enige christenen lofliederen in. Zo zongen ze: “Je bent een spiegel, die het evenbeeld van God weerspiegelt. Huil niet, ook als de wereld dat nog niet gemerkt heeft. Als God je waarde maar kent.” Dus niet met je telefoontje foto's maken om vervolgens erover op te gaan zitten scheppen wat je allemaal hebt meegemaakt, maar er iets aan doen. Geweldig toch?

Tegen negen uur ’s avonds gebeurde eindelijk waar iedereen op hoopte: de man stapte terug zijn woning in. Brandweerlieden brachten hem daarop naar een noodopvang. Kijk naar het filmpje erover Hier.

 
Toewijding aan God Toewijding aan God
lees meer »
 
Welkom in Wilnis! Welkom in Wilnis!
lees meer »
 
Noodkreten in de vakantietijd? Noodkreten in de vakantietijd?
lees meer »
 
Cursussen Cursussen
Niet alleen worden er elk seizoen in onze gemeente Alpha en youth Alpha cursussen gegeven, je kunt het ook op afstand, gewoon digitaal doen. Kijk bijvoorbeeld op de website Ik zoek God.nl: Klik Hier.
Er zijn daar tientallen online cursussen om te volgen. Echter, bij werkelijke en diepere vragen kun je beter met iemand persoonlijk spreken. Dat kan altijd. Stuur bijvoorbeeld een mail naar: info@ hervormdwilnis.nl en er neemt iemand contact met je op. 21 januari 2020 start de Alpha cursus weer, zie de starbladzijde voor meer informatie.
 
 
Wees een wijzer naar God Wees een wijzer naar God
lees meer »
 
Er was eens.. een zaaier Er was eens.. een zaaier
Marcus 4:3
lees meer »
 
ABC van het Geloof ABC van het Geloof
Mooie website waar je heel wat aardige en nuttige antwoorden en nog veel meer over het Christelijk Geloof kunt vinden. Klik Hier om op deze website te komen.
 
Gered door de buur Gered door de buur

 
lees meer »
 
Vrij gekocht Vrij gekocht
lees meer »
 
Een ultiem doel Een ultiem doel

 
lees meer »
 
Back to basics of vrij vertaald, terug naar de Bron Back to basics of vrij vertaald, terug naar de Bron
lees meer »
 
Evangelisatie-tip Evangelisatie-tip
Hoe of waar je dan ook evangeliseert, zorg dat zonde, oordeel, redding en achter Jezus aangaan genoemd worden in je boodschap!
 
 
Ben jij een perfect iemand? Ben jij een perfect iemand?
Kort tekenfilmpje over hoe we werkelijk zijn voor God
https://www.youtube.com/watch?v=CUjniCoijgY
 
 
Wie of wat bepaalt nu wat er gebeurt? Wie of wat bepaalt nu wat er gebeurt?

 
lees meer »
 
Meditatie: Samuel 2:4 Meditatie: Samuel 2:4
lees meer »
 
God.. of de wereld? God.. of de wereld?
Een getuigenis! Klik Hier om dit filmpje te zien.
 
God sluit, maar opent ook deuren! God sluit, maar opent ook deuren!
Klik Hier om deze getuigenis te zien (filmpje)
 
Ik ging op vakantie en ik kreeg mee.. Ik ging op vakantie en ik kreeg mee..
lees meer »
 
Meditatie: Pokemonjager of slippendrager? Meditatie: Pokemonjager of slippendrager?
lees meer »
 
Meditatie Psalm 41: 10 Meditatie Psalm 41: 10
lees meer »
 
Hoe is uw conditie? Hoe is uw conditie?
 
 
lees meer »