Bijbeltekst van vandaag

Bijbeltekst van vandaag
Uit: DagelijksWoord.nl
 
Aanmelden kerkdiensten Aanmelden kerkdiensten
De derde fase van verruiming van maatregelen is vervroegd ingegaan. Op 3 juni jl. was er het bericht over verruiming van mogelijkheden in de kerkdiensten. Vanaf zondag 13 juni 2021 mogen meer mensen in de diensten aanwezig zijn en mogen maximaal 68 kerkgangers de diensten bijwonen
Om u aan te melden in het uitnodigingssysteem Kerktijd waarmee u voor een dienst wordt uitgenodigd dient u zich Hier (klikken) eenmalig te registreren via kerktijd.nl. Wanneer u zich al had opgegeven hoeft u niets te doen. U wordt dan vanzelf weer uitgenodigd. Zie verder het andere bericht op deze website..
lees meer »
 
Heilig Avondmaal Heilig Avondmaal
Viering Heilig Avondmaal
Door de overheidsmaatregelen omtrent COVID-19 begin februari 2021, hebben we in die periode geen Heilig Avondmaal bediend en gevierd. Wel hebben we op die zondagen in de erediensten stil gestaan bij de Heere Jezus als het levende Brood en het levende Water. Maar vlak voor Pasen heeft dit wel plaatsgevonden. 
Op Witte Donderdag, 1 april, is in de avond een gedeelte van het Avondmaalsformulier gelezen, zijn de instellingswoorden overdacht en is aansluitend een eerste bediening en viering gehouden. Op Goede Vrijdag 2 april is de bediening en viering voortgezet in de middagdienst terwijl in de avonddienst naast de bediening en viering, ook de dankzegging voor het Heilig Avondmaal heeft plaatsgevonden.

Zondag 13 juni hopen we opnieuw het Heilig Avondmaal te houden.
Om alles in goede banen te leiden, willen we aan u en jullie vragen om zich voor vrijdag 11 juni 18.00 uur op te geven bij de scriba of u aanwezig wilt zijn en/of deel wilt nemen. Geef daarbij ook aan of u uw kinderen meeneemt dan kunnen we proberen hen een plaats te geven binnen het maximaal aantal toegestane kerkgangers.
Op deze manier denken we praktisch invulling te kunnen geven aan de wens om het Heilig Avondmaal te vieren. We rekenen op uw medewerking voor het in achtnemen van de richtlijnen omtrent het virus en de instructies van de diakenen op te volgen voor een ordelijk verloop van de bediening en viering. Er zullen weer kleine bekertjes gebruikt worden en de hygiëne maatregelen bij het uitdelen van het brood worden in acht genomen. We bidden om gezegende ontmoetingen rondom de bediening van Woord en sacrament.

 
 
Kerk en lockdown Kerk en lockdown
Aan u en jou, geliefde gemeenteleden,

Op 12 januari 2021 is de lockdown met drie weken verlengd. Om het risico op besmetting zoveel mogelijk te vermijden heeft het moderamen van de synode van de PKN dringend geadviseerd om t/m 7 februari in kerkgebouwen geheel niet meer te zingen. Een oproep waaraan we met pijn in het hart gehoor hebben gegeven. Een kerkgebouw waarin de lofzang ontbreekt en de stilte heerst voelt als geamputeerd aan. We hopen en bidden dat dit zo kort mogelijk zal duren.

Met ingang van 1 maart geldt:
Dinsdag 23 februari zijn er op de persconferentie over Covid 19 een beperkt aantal verruimingen afgekondigd. In het spoor hiervan heeft de PKN aanbevelingen gedaan met betrekking tot de eredienst. We kunnen weer samen komen met 30 gemeenteleden.
Dit heeft tot gevolg dat er deze week weer uitnodigingen voor de kerkdiensten uitgaan via Kerktijd of telefonisch. Op deze manier overschrijden we het aantal bezoekers niet. We hopen dat u van deze mogelijkheid gebruik maakt, zodat we vanaf zondag 7 maart in alle diensten weer 30 kerkgangers mogen begroeten in de kerk.
Met ingang van 17 mei gold:
Vanaf zondag 23 mei mochten er in de diensten 45 kerkgangers worden toegelaten.
Helaas was uitgebreide gemeentezang nog steeds niet mogelijk, maar wel mogen vier ambtsdragers op voldoende afstand van elkaar zingen.
Met ingang van 6 juni gold dat de voorzang en slotzang weer door de gemeente mocht worden gezongen, met de restrictie dat dit op gespreksniveau plaatsvindt.
Met ingang van 13 juni geldt dat er in de diensten 68 kerkgangers mogen worden toegelaten.
 
 
Samen naar de kerk.. thuis

Samen naar de kerk.. thuis

Sinds kort is bezoeken bij anderen verruimd tot vier personen per huishouden. We zijn veelal vanuit huis verbonden met de kerkdiensten, Al lange tijd, week in, week uit. Soms alleen, soms met z’n tweeën. De kerkgang wordt gemist en we lijken allemaal "eilandjes" geworden. Maar waarom zou u niet eens de diensten met elkaar gaan volgen? Kijk eens om u heen met wie u de kerkdienst samen kunt meebeleven. En zet de stap om eens anderen uit te nodigen. Het kan een manier zijn om de eenzaamheid te doorbreken. En weer iets mogen beleven van het samenzijn van de gemeente. Tegelijk een stimulans tot betrokkenheid met andere gemeenteleden en de onderlinge gemeenschap. Bovendien: samen zingen tot Gods eer wordt in de praktijk gebracht. Probeer het eens!

Zijn er trouwens jonge kinderen in het gezin, kijk dan eens hier voor een aantal tips voor het meebeleven van de kerkdienst thuis voor onze jongsten.

 
Zingen met Ismaël

Zingen met Ismaël
Kinderkoor Ismaël zingt liedjes rond het thema ‘Israël’.

Vrijdag 4 juni om 19:00 uur hopen we onze liedjes te laten horen via de livestream, Hervormd Wilnis - YouTube
Bekende liedjes maar ook Hebreeuwse liedjes waar we heel hard op geoefend hebben.
De liturgie is hier te vinden en eventueel af te drukken. Kijk, luister en zing met ons mee!
 
Nieuwsbrieven Classis

Nieuwsbrieven Classis
Bijna maandelijks worden er nieuwsbrieven vanuit de Classis rondgestuurd met allerlei onderwerpen. Klik Hier om de lijst met nieuwsbrieven te zien. De laatste brief is van Mei 2021.
 
Kleurwedstrijd voor kinderen Kleurwedstrijd voor kinderen
Op een prachtige kleurplaat geven kinderen uit alle werelddelen het vuur aan elkaar door. Deze kleurplaat staat in het mei-nummer van Alle Volken, is bij het kerkblad gevoegd (adressen in Wilnis) en is Hier ook nog te downloaden om te printen. Stuur de kleurplaat voor 5 juni naar de GZB en maak kans op een prijs. Het adres vind je op de kleurplaat.
 
 
Zendingsbrief April 2021

Zendingsbrief April 2021
Bééétje laat maar dan toch,. Klik Hier om de laatste zendingsbrief te lezen (pdf)
 
Het nieuwe kwartaalblad Solitudo is weer online Het nieuwe kwartaalblad Solitudo is weer online
Klik Hier om de Laatste Solitudo van April 2021 te lezen (pdf)
 
Creche bij de kerk

Creche bij de kerk
Gelukkig is het weer mogelijk om naar de kerk te gaan, hetzij dan met een kleine groep. De Creche start nu ook weer, maar dan op afspraak. Wilt u een oppas geregeld hebben, meld dit dan bij de Scriba. Deze (scriba#hervormdwilnis.nl) neemt vóór zaterdagavond (19:00) contact op met de oppasouder om te melden dat er wel of niet gebruik wordt gemaakt van de kinderoppas. U krijgt dan ook weer bericht terug.
 
Bijbelstudie Vrouwenkring

Bijbelstudie Vrouwenkring
Om de Bijbelstudie over Prediker (mp3) met laptop, smartphone, PC of tablet te beluisteren: Kijk dan op "Nieuws" Dan -> "Over Geloof gesproken". Daar vind u onder andere de >Bijbelstudies Vrouwenkringen. Klik na het openen van de gewenste studie dan op "Hier" en de geluidsopname start. De laatste studie is Nr. 9: Aan het werk!
 
Open kerk

Open kerk
Vanwege de bijzondere omstandigheden waarin we momenteel leven, vinden wij het mooi om Gods huis een extra moment in de week open te stellen voor bezinning, gesprek, gebed of een korte bezichtiging.We zetten de kerkdeuren de komende tijd elke vrijdagmorgen open. Uiteraard nemen we hierbij de RIVM-richtlijnen in acht.
De kerk is dan tussen 10 en 12 uur open! U bent van harte welkom!
 
 
Zondag special voor de kinderen gaat door

Zondag special voor de kinderen gaat door
Veel kinderen kijken zondag naar de wekelijkse afleveringen met Mattijs Vlaardingenbroek. Helaas heeft hij een burnout en zijn de uitzendingen door anderen ingevuld. Klik Hier om weer naar een aflevering van de Henkie showte kijken.. Er zijn trouwens wel wat alternatieven. kijk Hier even rustig rond en kies wat het beste geschikt is.
 
Mathare Nieuws-app

Mathare Nieuws-app
Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit Mathare Kenia? Meldt u dan aan voor de Mathare-WhatsAppgroep. Bel of stuur een appje naar Mariska van Eijk (06-23017002) of Annet Meijers (06-51291036)
 
We horen het graag.
 
Met vriendelijke groet,
 Mariska van Eijk
 
 
VBW-uitzendingen

VBW-uitzendingen

De VBW-ochtenden waren te bekijken via Youtube. Hebben jullie deze misschien gemist of wil je ze nog wel eens zien? De uitzendingen laten we nog een poosje op de website staan.
Voor de liefhebbers: klik Hier of Hier voor de twee eerdere VBW filmpjes
Klik Hier voor de derde uitzending.
Klik Hier voor de laatste uitzending van Januari 2021

 
Gebedsapp GZB

Gebedsapp GZB
Dagelijks bidden honderden, misschien wel duizenden mensen voor het werk van de GZB. Daar zijn we enorm dankbaar voor! Gebed verbindt ons niet alleen met God en met elkaar, maar ook met Gods wereldwijde kerk.
Tot voor kort deelden we de gebedspunten via een gebedskalender en sinds het uitbreken van de coronapandemie via social media en een wekelijke gebedsmail. Om op die manier zo dicht mogelijk bij de actualiteit aan te sluiten. In de tussentijd is er hard gewerkt aan een gebedsapp. En nu is het zo ver! De GZB heeft een eigen – gratis – app! Dagelijks wordt een gebedspunt gedeeld voor Gods wereldwijde kerk. De app is zowel in Google Playstore als de Apple Store te vinden onder de naam ‘De GZB’. Bidt u mee?
 
Privacy statement (AVG) Privacy statement (AVG)
In September 2020 is er door de kerkenraad een nieuwe privcacy verklaring opgesteld. Klik Hier als u deze wilt inzien. Er zijn een aantal zaken aangepast o.a. in verband met de geplaatste camera bewaking.
 

 
 
Kent u Eerstdit? Kent u Eerstdit?
Eerstdit is een dagelijkse Bijbelpodcast. Dagelijks een tekst met overdenking. Meer weten? klik Hier.
 
Stukjes over het Coronavirus Stukjes over het Coronavirus
Lees ook onder het kopje "Nieuws/Over geloof gesproken" een aantal stukjes over het coronavirus, waaronder ook artikelen uit de waarheidsvriend
 
Verhalen over de bevrijding

Verhalen over de bevrijding
Op de website vrijheid.nl is een 75 jaren overbruggende serie verhalen te vinden. Door al de generaties heen klinken belevenissen en verhalen van diegenen die de oorlog destijds overleefden en de gebeurtenissen bij de inzet van Nederlandse militairen die later kwamen. Klik Hier om al deze verhalen te lezen. Opdat we niet vergeten..
 
Kijk om je heen! Kijk om je heen!
Heeft u, heb jij in de buurt ouderen wonen die nu niet meer op straat durven of kunnen komen? Bel even aan en vraag of je iets voor ze kunt doen, boodschappen halen of het hondje uitlaten.. Binnenkomen zal niet gaan maar je kunt op deze manier iets doen voor deze mensen die nu nog eenzamer zijn dan ooit. Het oude "heitje voor een karweitje", weet u dat nog?
 
Een Bijbel! Maar welke dan? Een Bijbel! Maar welke dan?
Over de hele wereld zijn er miljoenen mensen die de Bijbel lezen. Ze beginnen en eindigen de dag met een stukje lezen uit de Bijbel. Dat lukt niet altijd, als je eerlijk bent. Gelukkig zijn er handige hulpmiddelen voor. Een Bijbel-App onder andere. Daar kun je niet alleen een Bijbel gaan lezen maar ook een dagelijkse tekst toegestuurd krijgen. (Dat is dan eindelijk een voordeel als je maar niet van je mobieltje kunt afblijven..) Maar, zult u zeggen: "Welke Bijbel app is dan voor mij het meest geschikt?" Klik HIER dan voor een overzicht. Het kan zijn dat de keuze nu nog wat moeilijker is geworden, maar je kunt een app openen om te zien wat er allemaal in zit en bij enkele deelt men ook gebruikservaringen. 
 
Commissie voor Zending en Werelddiaconaat (CZWD) Commissie voor Zending en Werelddiaconaat (CZWD)
Zending is onlosmakelijk verbonden aan het gemeente zijn. Zo was het vanaf het begin van de christelijke kerk in Handelingen en zo is het nog steeds. Door betrokken te zijn bij het zendingswerk ontvang je ook iets: bemoediging dat Gods werk op deze wereld doorgaat op zoveel verschillende plaatsen en onder zoveel verschillende culturen. En we kunnen ook veel leren van broeders en zusters in de wereldwijde kerk!
Als "orgaan van bijstand van de kerkenraad" is het de taak van de Commissie voor Zending en Werelddiaconaat (CZWD) om met en namens de gemeente steeds weer met zending bezig te zijn.
Onze gemeente is verbonden aan het zendingswerk van de GZB, een kerkelijke zendingsorganisatie die namens en samen met gemeenten (binnen de PKN) zendingswerkers uitzendt en contacten met buitenlandse kerken en partners onderhoudt. Wat doet de commissie allemaal?
Klik Hier om verder te lezen.
U kunt de informatie (Blogs) over het wel en wee van de zendingsactiviteieten lezen in de blogs aan de zijkant van de website.
Er worden ook regelmatig nieuwsbrieven verspreid:
 
Klik Hier voor de nieuwsbrief van Oktober 2018
Klik Hier voor info over Umoja
Klik Hier voor de nieuwsbrief (samen met de EC) Maart 2019
 
 
Uitzending kerkdiensten via internet. Uitzending kerkdiensten via internet.
Onze kerkdiensten worden niet alleen via deze website, maar ook door  www.kerkdienstgemist.nl uitgezonden. Via kerkdienst gemist is de mogelijkheid aanwezig om via tablet of een smartphone mee te kunnen luisteren. Wel moet dan nog de nodige app worden gedownload. ( via Appstore of Google play) Op termijn willen we hier u als luisteraar tevens de mogelijkheid geven dat u via de website ons financieel kunt ondersteunen, dus als het ware een digitale collecte.
Tot die tijd hopen wij dat u als u via internet meeluistert, uw bijdrage hetzij later in de collectezak doet, of dit overmaakt naar één van de bankrekeningen van onze gemeente. De vaste kerkradio luisteraars hebben een busje staan dat elk kwartaal door de diakenen geleegd wordt.
De opbrengst van deze busjes wordt als volgt verdeeld;
33 % gaat naar de diakonie ( hulp aan onze naaste ver weg of dichtbij )
33 % gaat naar Kerkrentmeesters ( instandhouding gemeentewerk en erediensten) 33% gaat naar het kwartaaldoel van de zendingsbussen.

De kerkrentmeesters.
Deze website snel vinden? klik Hier voor een directe koppeling
 
Christelijke links Christelijke links
Bent u of jij op zoek naar meer inhoud? op de pagina "Links met een C" staan een groot aantal christelijke websites vermeld. (of..klik Hier) Hier is heel wat meer te vinden, van levensbeschouwend, Bijbel onderzoek, tot aan vakanties toe.
Verder is er ook nog een pagina "Over geloof gesproken" met links naar diverse getuigenissen,ervaringen en pittige vraagstellingen over het Christelijk geloof. Weet je er zelf ook een? We horen het graag.
 
Info Diaconaal platform Ronde Venen Info Diaconaal platform Ronde Venen
Het Diaconaal Platform De Ronde Venen is een platform waar alle kerken in De Ronde Venen bij zijn aangesloten. Wij bieden hulp aan mensen die geen helper hebben en zijn daarvoor een samenwerking aangegaan met de servicepunten in de Ronde Venen, De Voedselbank  en met de NPV. Uit de praktijk blijkt dat vele mensen in de Ronde Venen de organisatie ’t Servicepunt en de NPV niet kennen. Vandaar dat wij dit bericht schrijven naar alle kerken om alle kerkleden te informeren watte doen als zij mensen tegenkomen die in armoede leven.
Klik Hier voor meer informatie over het Diaconaal platform de Ronde Venen (Dat is de website)