Pinksterpicknick & Praise

Pinksterpicknick & Praise
‘En toen de dag van het Pinksterfeest vervuld werd, waren zij allen eensgezind bijeen’
Handelingen 2:1

Met deze tekst in hoofd en hart nodigen wij jullie uit voor een PinksterPicknick&Praise.

Waar: Wickelhofpark (parkeren Oosterlandweg 18  Mijdrecht)
Wanneer: Tweede Pinksterdag, maandag 6 juni van 13-15 uur
Wie: De picknick is voor iedereen. Neem dus gerust je familie, vrienden en buren mee.
Wat: Ieder neemt zelf een stoeltje en/of kleed mee en ook eigen eten en drinken.
Hoe: Van 13-14 uur picknick en gezellig samenzijn
Van 14-15 uur samenzang of luisteren met Manuel & Desiree, Kees & Sarah BijEen:
Het zou heel fijn zijn als jij/jullie er ook bij zijn!

Eensgezind samenzijn om samen Gods lof zingend te horen of verwoorden in de openlucht net als
Pinksteren daar en toen! We mogen biddend uitzien en veel van de heilige Geest verwachten!

Klik Hier voor de liederen die gezongen gaan worden

Wij kijken naar jullie uit!
Corien Bos, Dorine Ros, Agaath Visser
 
 
Bijbeltekst van vandaag

Bijbeltekst van vandaag
Uit: DagelijksWoord.nl
 
Uitnodiging Ringbijeenkomst ‘Jeugdwerk is geen eiland’ Uitnodiging Ringbijeenkomst ‘Jeugdwerk is geen eiland’
Op welke manieren kan de kerk als geheel om de nieuwe generatie heen staan?
In een interactief programma behandelt Corjan Matsinger de valpartij van Eutychus (Handelingen 20) en talloze manieren om relaties met en onder kinderen en jongeren te versterken. We bespreken deze avond diverse inzichten vanuit onderzoeken en good-practices verhalen die vragen om een vertaalslag naar de praktijk van het eigen gemeentezijn.

Corjan Matsinger is vader van vier jongeren (13-21), eigenaar van Young & Holy, docent godsdienst en religieus trendwatcher. Hij schreef diverse boeken over de plek van jongeren in de kerk en is een veelgevraagd spreker en trainer. www.youngholy.nl 

Van harte welkom aan alle jeugdwerkers, gemeenteleden uit de vele kerken in de omgeving en andere geïnteresseerden! Als we nadenken over het jeugdwerk dan gaat het ook over de kerk van de toekomst. Een thema dat ons allemaal aan het hart gaat.

We kijken uit naar een inspirerend samenzijn en mooie ontmoetingen op donderdag 23 juni om 20.00 in de Rank, Prins Bernardlaan 2 in Mijdrecht. (Klik Hier voor de flyer)

Namens de Protestantse gemeente Mijdrecht,
ds. Erick Versloot en ds. Elise Jansen
 
 
De VBW komt er weer aan!

De VBW komt er weer aan!
Van 12 tot en met 15 juli hopen we als gemeente vanuit de tent in het Speelwoud diverse activiteiten te organiseren. Het is een zegen dat we dit als gemeente weer kunnen doen en het mooie is dat er voor iedereen wel een passende taak is. Op zondagmorgen 8 mei werd na de ochtenddienst een ‘advertentie’ met een aantal vacatures voor de werkgroepen uitgedeeld. Op zondag 15 mei hopen we het medewerkersformulier voor de activiteiten van komende zomer uit te delen. Wilt u biddend meedenken of uzelf of wellicht iemand anders hierbij behulpzaam kan zijn? Reacties kunnen naar de genoemde contactpersonen of naar vbwwilnis#gmail.com.
Het kan zomaar voorkomen dat een formulier niet genoeg is vanwege veel enthousiasme bij u thuis..   Ook Hier kan het intekenformulier worden gedownload. Graag voor 29 mei onder de toren inleveren.
Hartelijke groet van het VBW-team.
 
Nieuwsbrieven Classis Utrecht

Nieuwsbrieven Classis Utrecht
Bijna maandelijks worden er nieuwsbrieven vanuit de Classis rondgestuurd met allerlei onderwerpen. Klik Hier om de lijst met nieuwsbrieven te zien. De laatste brief is van Maart 2022.
 
Vrouwencontact

Vrouwencontact
Op onze ochtenden en avond ontmoeten vrouwen elkaar rondom het geopende Woord. Wat een voorrecht dat we dit nog steeds in alle vrijheid mogen doen!

Inmiddels kunnen we melden dat we ons in het seizoen 2022/2023 mogen gaan verdiepen in de psalmen. We zien er naar uit om met elkaar deze prachtige bijbelteksten te bestuderen en te bespreken. In de psalmen leren we God kennen zoals Hij is. Een God die genadig en rechtvaardig is. Een God bij Wie we mogen schuilen. Een God die vergeeft.

In principe komen we om de week bij elkaar. Inmiddels is er een dinsdag-, woensdag- en donderdagmorgengroep en een dinsdagavondgroep. Kinderoppas kan worden geregeld tijdens de donderdagmorgengroep. De ochtenden/avond duren van 9.30 – 11.30 uur of 19.30 – 21.00 uur en worden op diverse locaties gehouden.

Nieuwe leden zijn uiteraard hartelijk welkom.

Voor eventuele vragen kun je terecht bij Marjan Versteegh (voorzitter). Telefoon 06&57434312. Of stuur een berichtje naar vcwilnis#gmail.com
 
 
Beleidsplan 2022-2025 Beleidsplan 2022-2025
Vers van de pers. Als u nog wat naslagwerk wilde hebben over onze gemeente, dan kunt u zich hiermee een heel stuk in verdiepen. Hier klikken om het in te kunnen zien. (pdf)
 
Bericht over de Kerkgang Bericht over de Kerkgang
lees meer »
 
‘Kom Koffie’ – in Wilnis Dorp

‘Kom Koffie’ – in Wilnis Dorp
Iedereen die al eens op bezoek is geweest komt wel weer een keer terug. Maar natuurlijk bent u ook welkom als u nog nooit op deze gezellige bijeenkomsten was geweest! Ook als u geen (vaste) kerkganger bent staat de deur wijd voor u open. Het komt zelfs voor dat mensen die elkaar in geen jaren meer hebben gezien hier zomaar weer oude kennissen tegenkomen. Meer weten? klik op de knop hier onder.


 
lees meer »
 
Open kerk

Open kerk
Vanwege de bijzondere omstandigheden waarin we momenteel leven, vinden wij het mooi om Gods huis een extra moment in de week open te stellen voor bezinning, gesprek, gebed of een korte bezichtiging.We zetten de kerkdeuren de komende tijd elke vrijdagmorgen open. De kerk is dan tussen 10 en 12 uur open! U bent van harte welkom!
 
 
Alpha cursussen

Alpha cursussen
Al een flink aantal jaren wordt in onze gemeente een Alpha cursus georganiseerd voor jongeren en de laaste jaren ook voor volwassenen. We zijn hierin niet alleen want ook een aantal andere kerken in onze regio doen hier aan mee.. Alpha is zo zichtbaar en open voor iedereen die kennis wil maken met het christelijk geloof.
Bij deze cursus die we elk op "onze"eigen" wijze houden, maken we dankbaar gebruik van ontmoetingen en bemoedigingen. Met de bedoeling om de kennis van onze Heere Jezus over te brengen. Helaas kan door lockdown maatregelen weinig tot niets gebeuren met groepsontmoetingen, vandaar de gedachte om de cursus digitaal te gaan streamen. Hiervoor hebben we nog wel wat handjes nodig.. 
Tevens wordt de opbrengst van de zendingsbussen over het 1e kwartaal 2022 voor de stichting Aphacursus bestemd.
 
 
Nieuwsbrief zending en Evangelisatie Nieuwsbrief zending en Evangelisatie
Klik Hier om de laatste nieuwsbrief van zending en Evangelisatie te kunnen lezen (pdf)
Vanwege privacy zijn er mogelijk dingen uit gehaald ten opzichte van de utgedeelde versie
 
Kerk en corona

Kerk en corona
Een lezenswaardig artikel uit de Waarheidsvriend wat we via de website doorgeven.
Klik HIER om het artikel te kunnen lezen. Let op, dit is een snelkoppeling naar de Waarheidsvriend
 
Eerst Dit!

Eerst Dit!
Wat is Eerst Dit? Eerst Dit is een dagelijkse Bijbelpodcast van de EO en de IZB voor thuis of onderweg. Elke werkdag (om 06:00) hoor je een bijbellezing met korte overdenking van ca. 7 minuten. En in het weekend een langere overdenking. Deze App kan je helpen met het groeien van je Geloof en het volgen van Jezus in deze hectische tijd. Klik Hier om de app te downloaden (android)
 
kerstzang 2021

kerstzang 2021
Voor de liefhebbers laten we nog een poosje de koppelingen staan naar de kerstzangavond van vrijdag 24 December en die van de Jeugddienst van 25 December.
De liturgie van de liederen op de 24e staat Hier op de website.
Klik Hier voor de zangavond
De liturgie van de jeugddienst op de 25e staat Hier.
Klik Hier voor de jeugddienst
Overigens heeft Aales van Leeuwen (Sr) er een leuke tekening van gemaakt, klik Hier.
 
Mathare Nieuws-app

Mathare Nieuws-app
Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit Mathare Kenia? Meldt u dan aan voor de Mathare-WhatsAppgroep. Bel of stuur een appje naar Mariska van Eijk (06-23017002) of Annet Meijers (06-51291036)
 
We horen het graag.
 
Met vriendelijke groet,
 Mariska van Eijk
 
 
Gebedsapp GZB

Gebedsapp GZB
Dagelijks bidden honderden, misschien wel duizenden mensen voor het werk van de GZB. Daar zijn we enorm dankbaar voor! Gebed verbindt ons niet alleen met God en met elkaar, maar ook met Gods wereldwijde kerk.
Tot voor kort deelden we de gebedspunten via een gebedskalender en sinds het uitbreken van de coronapandemie via social media en een wekelijke gebedsmail. Om op die manier zo dicht mogelijk bij de actualiteit aan te sluiten. In de tussentijd is er hard gewerkt aan een gebedsapp. En nu is het zo ver! De GZB heeft een eigen – gratis – app! Dagelijks wordt een gebedspunt gedeeld voor Gods wereldwijde kerk. De app is zowel in Google Playstore als de Apple Store te vinden onder de naam ‘De GZB’. Bidt u mee?
 
Privacy statement (AVG) Privacy statement (AVG)
In September 2020 is er door de kerkenraad een nieuwe privcacy verklaring opgesteld. Klik Hier als u deze wilt inzien. Er zijn een aantal zaken aangepast o.a. in verband met de geplaatste camera bewaking.
 

 
 
Stukjes over het Coronavirus Stukjes over het Coronavirus
Lees ook onder het kopje "Nieuws/Over geloof gesproken" een aantal stukjes over het coronavirus, waaronder ook artikelen uit de waarheidsvriend
 
Een Bijbel! Maar welke dan? Een Bijbel! Maar welke dan?
Over de hele wereld zijn er miljoenen mensen die de Bijbel lezen. Ze beginnen en eindigen de dag met een stukje lezen uit de Bijbel. Dat lukt niet altijd, als je eerlijk bent. Gelukkig zijn er handige hulpmiddelen voor. Een Bijbel-App onder andere. Daar kun je niet alleen een Bijbel gaan lezen maar ook een dagelijkse tekst toegestuurd krijgen. (Dat is dan eindelijk een voordeel als je maar niet van je mobieltje kunt afblijven..) Maar, zult u zeggen: "Welke Bijbel app is dan voor mij het meest geschikt?" Klik HIER dan voor een overzicht. Het kan zijn dat de keuze nu nog wat moeilijker is geworden, maar je kunt een app openen om te zien wat er allemaal in zit en bij enkele deelt men ook gebruikservaringen. 
 
Commissie voor Zending en Werelddiaconaat (CZWD) Commissie voor Zending en Werelddiaconaat (CZWD)
Zending is onlosmakelijk verbonden aan het gemeente zijn. Zo was het vanaf het begin van de christelijke kerk in Handelingen en zo is het nog steeds. Door betrokken te zijn bij het zendingswerk ontvang je ook iets: bemoediging dat Gods werk op deze wereld doorgaat op zoveel verschillende plaatsen en onder zoveel verschillende culturen. En we kunnen ook veel leren van broeders en zusters in de wereldwijde kerk!
Als "orgaan van bijstand van de kerkenraad" is het de taak van de Commissie voor Zending en Werelddiaconaat (CZWD) om met en namens de gemeente steeds weer met zending bezig te zijn.
Onze gemeente is verbonden aan het zendingswerk van de GZB, een kerkelijke zendingsorganisatie die namens en samen met gemeenten (binnen de PKN) zendingswerkers uitzendt en contacten met buitenlandse kerken en partners onderhoudt.
U kunt de informatie (Blogs) over het wel en wee van de zendingsactiviteiten lezen in de blogs aan de rechterkant van de website. Er worden ook regelmatig nieuwsbrieven verspreid.
 
 
 
Uitzending kerkdiensten via internet. Uitzending kerkdiensten via internet.
Onze kerkdiensten worden niet alleen via deze website, maar ook door  www.kerkdienstgemist.nl uitgezonden. Via kerkdienst gemist is de mogelijkheid aanwezig om via tablet of een smartphone mee te kunnen luisteren. Wel moet dan nog de nodige app worden gedownload. ( via Appstore of Google play) Op termijn willen we hier u als luisteraar tevens de mogelijkheid geven dat u via de website ons financieel kunt ondersteunen, dus als het ware een digitale collecte.
Tot die tijd hopen wij dat u als u via internet meeluistert, uw bijdrage hetzij later in de collectezak doet, of dit overmaakt naar één van de bankrekeningen van onze gemeente. De vaste kerkradio luisteraars hebben een busje staan dat elk kwartaal door de diakenen geleegd wordt.
De opbrengst van deze busjes wordt als volgt verdeeld;
33 % gaat naar de diakonie ( hulp aan onze naaste ver weg of dichtbij )
33 % gaat naar Kerkrentmeesters ( instandhouding gemeentewerk en erediensten) 33% gaat naar het kwartaaldoel van de zendingsbussen.

De kerkrentmeesters.
Deze website snel vinden? klik Hier voor een directe koppeling
 
Christelijke links Christelijke links
Bent u of jij op zoek naar meer inhoud? op de pagina "Links met een C" staan een groot aantal christelijke websites vermeld. (of..klik Hier) Hier is heel wat meer te vinden, van levensbeschouwend, Bijbel onderzoek, tot aan vakanties toe.
Verder is er ook nog een pagina "Over geloof gesproken" met links naar diverse getuigenissen,ervaringen en pittige vraagstellingen over het Christelijk geloof. Weet je er zelf ook een? We horen het graag.
 
Info Diaconaal platform Ronde Venen Info Diaconaal platform Ronde Venen
Het Diaconaal Platform De Ronde Venen is een platform waar alle kerken in De Ronde Venen bij zijn aangesloten. Wij bieden hulp aan mensen die geen helper hebben en zijn daarvoor een samenwerking aangegaan met de servicepunten in de Ronde Venen, De Voedselbank  en met de NPV. Uit de praktijk blijkt dat vele mensen in de Ronde Venen de organisatie ’t Servicepunt en de NPV niet kennen. Vandaar dat wij dit bericht schrijven naar alle kerken om alle kerkleden te informeren watte doen als zij mensen tegenkomen die in armoede leven.
Klik Hier voor meer informatie over het Diaconaal platform de Ronde Venen (Dat is de website)