Verhalen bij de Alpha Verhalen bij de Alpha
Om te zien wat er met iemands levenshouding kan gebeuren bij een Alpha cursus, hier een echt gebeurd verhaal (bij een andere gemeente).

Het verhaal van Ellie
Ellie kwam twee jaar geleden naar Alpha. Ze was ongelukkig en depressief en als klap op de vuurpijl werd er tijdens Alpha darmkanker ontdekt en moest ze worden geopereerd. Het ontroerde haar hoe de groep meeleefde met haar ziekte en herstel. Ze gaf na Alpha aan dat ze veel had geleerd en kwam ook één keer mee naar de kerk. Maar daar leek het bij te blijven. Tot ze dit voorjaar opbelde of ze weer naar Alpha mocht komen, dit keer met haar man Rien! Hij had gehoord én gezien wat Alpha voor zijn vrouw had betekend... daar wilde hij meer van weten. Laatst deelden ze allebei hun verhaal. Ze hadden allebei ontzettend veel geleerd en vertelden stralend dat ze samen met God verder willen gaan. Rien vertelde: "Nu gaan we samen de vier kerken bezoeken die deze Alpha hebben gegeven, om te kijken waar we ons thuis voelen."