Bijbeltekst van vandaag

Bijbeltekst van vandaag
Uit: DagelijksWoord.nl
 
‘Kom Koffie’ – in Wilnis Dorp

‘Kom Koffie’ – in Wilnis Dorp
Elke dinsdagmorgen is de Roeping weer van 10.00 tot 12.00 uur open en kan iedereen zo maar binnenlopen voor een kop koffie of thee, voor ontmoeting, een praatje en gezelligheid.
Meestal is er nog iets lekkers gemaakt ook. Soms wordt er wat geknutseld of ervaringen hierover uitgewisseld. We merken dat dit uurtje zeer wordt gewaardeerd! Als u ook eens iemand meeneemt die er ook even uit zou moeten, dan is dit meteen een mooie gelegenheid. Contact: komkoffiewilnis&gmail.com (verander de &!) Heeft u geen vervoer maar wilt u toch een keertje komen? Dat kan ook geregeld worden. Bel dan even 06-57434312. Groetjes Thera en Marjan.
In de schoolvakantie(s) zijn we gesloten. Blijf het nieuws volgen want u ziet vanzelf weer een oproep komen.
 
 
Activiteitengids 2019-2020 Activiteitengids 2019-2020
Klik Hier om de activiteitengids 2019-2020 in te zien. Opnieuw bomvol met diverse activiteiten. Er is vast wel iets voor jou of u bij.
 
Open Monumentendag Open Monumentendag
Zaterdag 14 September is het weer de Nationale open monumentendag. Ons kerkgebouw zal dan ook geopend zijn van 10.00 tot 16.00 uur. De toren kan onder begeleiding beklommen worden, en er zal op diversen tijdstippen op het orgel gespeeld worden. Ook zal het kinderkoor Ismael een uitvoering geven van 11.00 tot +/- 11.30 uur! U bent van harte welkom. Dus mocht u vaak de diensten beluisteren maar nooit in het kerkgebouw geweest zijn, dan is dit de kans.. Of neem iemand mee naar dit mooie gebouw waar u zondags de diensten bezoekt. De koffie staat uiteraard klaar.
 
 
Barbecue en sing-in Barbecue en sing-in
Traditiegetrouw kunt u zaterdag 21 september weer deelnemen aan de barbecue bij de start van het winterseizoen, met aansluitend een sing-in in de kerk. Vergeet u zich niet op te geven via het formulier bij de winterwerkgids? Uiterlijk zondag 15 september in de bus onder de toren, of via
 
 
Zendingsreis voor gemeenteleden Zendingsreis voor gemeenteleden

Reizen en elkaar ontmoeten brengt het werk echt heel dichtbij. Dat zullen alle reizigers naar Kenia kunnen bevestigen. Misschien heeft u tijdens de presentatie van Peter en Riek of van een van de andere zendingswerkers wel eens gedacht: ‘het lijkt me echt gaaf om dat land met eigen ogen te zien en de mensen in de lokale kerken te ontmoeten’. Dan is er voor u goed nieuws! In het eerste halfjaar van 2020 biedt de GZB maar liefst drie prachtige reizen aan voor gemeenten die betrokken zijn bij het zendingswerk. En onze gemeente is bij alle drie de landen betrokken. Dat betekent dat u op reis zou kunnen naar Colombia, Indonesië en Centraal-Azië. Een ervaring die u de rest van uw leven mee zult dragen. Per reis is een flyer met informatie beschikbaar. Ze liggen in de Roeping en onder de toren. Of klik Hier om direct naar de website van de GZB te gaan.
Commissie voor Zending en Werelddiaconaat

 
Nieuwsbrief Gebed voor de Venen Nieuwsbrief Gebed voor de Venen
We zijn heel dankbaar wij in deze tijd mogen leven en in deze dagen onze taak in Gods Koninkrijk invulling mogen geven. Dat we dit nog steeds in vrijheid bij elkaar kunnen komen. Dat is niet vanzelfsprekend, ook in Nederland niet;  want sommigen van onze broeders en zusters ervaren hier en daar net zo goed behoorlijke belemmeringen (zo lezen wij in de krant). Wel mogen wij ons verheugen dat het evangelie ook daar ingang krijgt en doorwerkt!! Verder zien wij uit naar de maandelijkse ontmoetingen; we mogen elkaar daar als leden van verschillende kerken en gemeenschappen bemoedigen. Wij weten ons verbonden met groepsleden die op een andere plaats, tijd of moment meebidden.

Soli Deo Gloria.

Klik op de tab hieronder om de agenda te bekijken
 
lees meer »
 
Gemeenteavond Heil des Volks Gemeenteavond Heil des Volks
Op woensdagavond 2 oktober komt Matthijs Hoogenboom van Tot Heil des Volks een presentatie houden over het werk dat de stichting sinds 1855 doet in Amsterdam en daar buiten. Bijna 170 jaar later wil Tot Heil des Volks nog steeds de meest kwetsbaren zien: prostituees, verslaafden, daklozen en kinderen in armoede. Matthijs zal verhalen vertellen vanuit het werkveld en vanuit het motto van Tot Heil des Volks – Wie zie jij? – ook handvatten geven om de ander in jouw omgeving te zien.  Laat deze gelegenheid niet aan u/jou voorbijgaan. De avond begint om 19.30 uur. Allen heel hartelijk welkom.
 
 
Bericht van kinderkoor Ismael Bericht van kinderkoor Ismael
Welkom op het nieuwe seizoen van kinderkoor ‘Ismaël’!

Hoi jij daar! Ook zoveel zin om te zingen, je stem en talent te gebruiken voor en tot Gods eer? Dan ben je van harte welkom, voor het eerst of opnieuw, op het kinderkoor Ismaël.  Op D.V. 12 september 2019 gaan we weer van start! Er staan al verschillende leuke uitvoeringen op de planning de komende maanden, waaronder de eerste op zaterdag 14 september (Open Monumentendag)! We beginnen op donderdag 12 september met een open middag, waarbij papa’s & mama’s ook van harte welkom zijn om gezellig te komen luisteren. Om 15.15 uur wordt je door ons of een hulpouder van school gehaald en naar de Roeping gebracht, het gebouw achter de Hervormde Kerk te Wilnis. Daar drinken en snoepen we gezellig met elkaar en om 15.30 uur gaan we van start.

Kom jij ook? Wij hebben er weer zin in!

Dus:
- Start         : donderdag 12 september 2019 (elke donderdagmiddag)
- Tijd           : 15.30 uur – 16.30 uur
- Plaats       : ‘De Roeping’ (naast de Hervormde kerk in Wilnis)
- Voor wie?  : Alle kinderen vanaf groep 2

Hartelijke groetjes,
Liesbeth Nap (dirigente), Christien Meijers (pianiste)
Patricia Nap & Linda Matze  (bestuur)
 
 
Zendingsnieuws!

Zendingsnieuws!
Klik Hier om de laatste nieuwbrief over zending en evangelisatie te lezen. Allemaal nieuwtjes van het "front", zowel ver weg als heel dichtbij..
 
Bezoekers!

Bezoekers!
Vanaf Januari dit jaar wordt onze website druk bezocht en wel tussen de 1500 en 2000 bezoekers per maand! op een zondag kunnen dat er zo maar 150 zijn. U zou er niet eens allemaal bij kunnen in ons kerkgebouw.. We controleren zo nu en dan waar de bezoekers/sters zo'n beetje vandaan komen en we vinden u over de hele wereld.. Iets om stil van te worden. Ontzettend fijn dat u ons weet te vinden maar wat belangrijker is, dat u Gods woord blijkbaar graag wilt ervaren. We zijn natuurlijk primair op onze gemeente gericht maar u bent als digitale bezoeker natuurlijk ook van harte welkom. Heeft u opmerkingen of woont u in de regio en wilt u een gesprek, gebruik dan ons mailadres redactie#hervormdwilnis.nl (de # wijzigen in @, dit is om spam tegen te gaan).
 
Een Bijbel! Maar welke dan? Een Bijbel! Maar welke dan?
Over de hele wereld zijn er miljoenen mensen die de Bijbel lezen. Ze beginnen en eindigen de dag met een stukje lezen uit de Bijbel. Dat lukt niet altijd, als je eerlijk bent. Gelukkig zijn er handige hulpmiddelen voor. Een Bijbel-App onder andere. Daar kun je niet alleen een Bijbel gaan lezen maar ook een dagelijkse tekst toegestuurd krijgen. (Dat is dan eindelijk een voordeel als je maar niet van je mobieltje kunt afblijven..) Maar, zult u zeggen: "Welke Bijbel app is dan voor mij het meest geschikt?" Klik HIER dan voor een overzicht. Het kan zijn dat de keuze nu nog wat moeilijker is geworden, maar je kunt een app openen om te zien wat er allemaal in zit en bij enkele deelt men ook gebruikservaringen. 
 
Zingen uit de bundel Weerklank

Zingen uit de bundel Weerklank
Mischien is het u opgevallen vanuit de kerkbode of door de afkondigingen, maar zeker bij het zingen want onze gemeente is vanaf januari gaan zingen uit de bundel "Weerklank". Maar wees gerust, u zult nog steeds de oude vertrouwde Psalmen kunnen blijven horen en er van genieten of, mooier nog, ze meezingen. Anderen zullen mogelijk blij verrast zijn doordat er nu wat meer ruimte is gekomen voor andere liederen, waarin God ook wordt geëerd en geprezen zoals de Psalmen dat al deden.
 
Privacy statement (AVG) Privacy statement (AVG)
In November 2018 is er door de kerkenraad een nieuwe privcacy verklaring opgesteld. Klik Hier als u deze wilt inzien. Er zijn een aantal zaken aangepast o.a. in verband met de nieuwe camera bewaking.
 

 
 
Commissie voor Zending en Werelddiaconaat (CZWD) Commissie voor Zending en Werelddiaconaat (CZWD)
Zending is onlosmakelijk verbonden aan het gemeente zijn. Zo was het vanaf het begin van de christelijke kerk in Handelingen en zo is het nog steeds. Door betrokken te zijn bij het zendingswerk ontvang je ook iets: bemoediging dat Gods werk op deze wereld doorgaat op zoveel verschillende plaatsen en onder zoveel verschillende culturen. En we kunnen ook veel leren van broeders en zusters in de wereldwijde kerk!
Als "orgaan van bijstand van de kerkenraad" is het de taak van de Commissie voor Zending en Werelddiaconaat (CZWD) om met en namens de gemeente steeds weer met zending bezig te zijn.
Onze gemeente is verbonden aan het zendingswerk van de GZB, een kerkelijke zendingsorganisatie die namens en samen met gemeenten (binnen de PKN) zendingswerkers uitzendt en contacten met buitenlandse kerken en partners onderhoudt. Wat doet de commissie allemaal?
Klik Hier om verder te lezen.
U kunt de informatie (Blogs) over het wel en wee van de zendingsactiviteieten lezen in de blogs aan de zijkant van de website.
Er worden ook regelmatig nieuwsbrieven verspreid:
 
Klik Hier voor de nieuwsbrief van Oktober 2018
Klik Hier voor info over Umoja
Klik Hier voor de nieuwsbrief (samen met de EC) Maart 2019
 
 
Beleidsplan 2018-2021 Beleidsplan 2018-2021
Het beleidsplan 2018-2021 is nu na enkele aanpassingen goedgekeurd en vastgesteld door de Kerkenraad. klik Hier om het beleidsplan in te zien.
 
Ophalen oud papier

Ophalen oud papier
Al een tijdje zijn er een aantal enthousiaste gemeenteleden die vrijwillig meehelpen met het ophalen van het oud papier. Het is intussen een goed draaiend team geworden. Het brengt voor onze gemeente wat leuks op en je maakt ook nog eens wat mee.. Zie de foto.
 
Uitzending kerkdiensten via internet. Uitzending kerkdiensten via internet.
Onze kerkdiensten worden niet alleen via deze website, maar ook door  www.kerkdienstgemist.nl uitgezonden. Via kerkdienst gemist is de mogelijkheid aanwezig om via tablet of een smartphone mee te kunnen luisteren. Wel moet dan nog de nodige app worden gedownload. ( via Appstore of Google play) Op termijn willen we hier u als luisteraar tevens de mogelijkheid geven dat u via de website ons financieel kunt ondersteunen, dus als het ware een digitale collecte.
Tot die tijd hopen wij dat u als u via internet meeluistert, uw bijdrage hetzij later in de collectezak doet, of dit overmaakt naar één van de bankrekeningen van onze gemeente. De vaste kerkradio luisteraars hebben een busje staan dat elk kwartaal door de diakenen geleegd wordt.
De opbrengst van deze busjes wordt als volgt verdeeld;
33 % gaat naar de diakonie ( hulp aan onze naaste ver weg of dichtbij )
33 % gaat naar Kerkrentmeesters ( instandhouding gemeentewerk en erediensten) 33% gaat naar het kwartaaldoel van de zendingsbussen.

De kerkrentmeesters.
Deze website snel vinden? klik Hier voor een directe koppeling
 
Collectebonnen Collectebonnen
Zoals u weet kunt u collectebonnen kopen bij de boekentafel, elke vrijdag tussen 15.00 uur en 16.30 uur en de laatste vrijdag van de maand ook ’s avonds tussen 19.00 uur en 20.00 uur.
Wanneer u niet in de gelegenheid bent om collectebonnen te halen in “De Roeping” kunt u contact opnemen met Ada Strubbe, tel.0297 – 25 42 72 of email:
Zij zorgt dan dat de gewenste collectebonnen bij Rijno onder de toren komen. U kunt dan aan Rijno vragen of er een enveloppe voor u is. Als u het geld voor de collectebonnen overmaakt, zou het heel fijn zijn als u de aankoopdatum vermeldt. NIEUW: U kunt ook via deze website aan de administratie een bestelling opgeven. Kijk hiervoor onder het kopje "Giften" daarna op "Collectebonnen" Daar zit een speciaal menu onder om de collectebonnen digitaal te bestellen. Er staat een uitleg bij hoe u een en ander kunt invoeren. Voor vragen hierover: De kerkrentmeesters.
 
Christelijke links Christelijke links
Bent u of jij op zoek naar meer inhoud? op de pagina "Links met een C" staan een groot aantal christelijke websites vermeld. (of..klik Hier) Hier is heel wat meer te vinden, van levensbeschouwend, Bijbel onderzoek, tot aan vakanties toe.
Verder is er ook nog een pagina "Over geloof gesproken" met links naar diverse getuigenissen,ervaringen en pittige vraagstellingen over het Christelijk geloof. Weet je er zelf ook een? We horen het graag.
 
Info Diaconaal platform Ronde Venen Info Diaconaal platform Ronde Venen
Het Diaconaal Platform De Ronde Venen is een platform waar alle kerken in De Ronde Venen bij zijn aangesloten. Wij bieden hulp aan mensen die geen helper hebben en zijn daarvoor een samenwerking aangegaan met de servicepunten in de Ronde Venen, De Voedselbank  en met de NPV. Uit de praktijk blijkt dat vele mensen in de Ronde Venen de organisatie ’t Servicepunt en de NPV niet kennen. Vandaar dat wij dit bericht schrijven naar alle kerken om alle kerkleden te informeren watte doen als zij mensen tegenkomen die in armoede leven.
Klik Hier voor meer informatie over het Diaconaal platform de Ronde Venen